Coleslaw - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3034
post-template-default,single,single-post,postid-3034,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Coleslaw

Coleslaw

Coleslaw er en salat av finhakket hodekål, og tilbredes som oftest med  vinaigrette. En annen variant er å lage coleslaw basert på råvarer som allerde inneholder vinaigrette, som for eksempel majones.

Navnet coleslaw stammer fra det nederlandske ordet koolsla, som betyr kålsalat, fordi kool betyr kål, og sla er salat i nederland.

Hjemmelaget coleslaw slår knock out på alle butikkjøpte salater

Denne klassiske oppskriften hentet vi fra USA, siden de fleste forbinder kålsalat med retter fra USA. Coleslaw passer perfekt til hamburger, pulled pork, macaroni & cheeze og grillmat for å nevne noe. I tillegg smaker cole slaw godt som tilbehør til smørbrød.

Ingredienser

  • 1 hel hodekål
  • 2 store gulrøtter
  • 1,75 dl majones
  • 2 ss rømme
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 ss sukker, eller etter smak
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss dijon sennep
  • salt og nykvernet pepper

[hr]

Rasp  opp kål og gulrøtter i en stor bolle. 2-3 cm lange strimler
Visp  sammen majones, rømme, løk, sukker, hvitvinseddig, salt og pepper i en bolle
Tilsett  kålblandingen
Bland  godt og smak til med salt, pepper og sukker om ønskelig

 

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: