Fastelavensboller - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
926
post-template-default,single,single-post,postid-926,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Fastelavnsboller

Fastelavensboller

Endelig fastelaven og en god unskyldning til å kunne kose seg med kaffe, boller med krem… Rett og slett deilig! Hos oss bruker vi mors vanlige bolleoppskrift da det ikke finnes noen bedre.

Du trenger

  • 100 g margarin
  • 3 ½ dl melk
  • 50 g gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • ½ ts hornsalt

[hr]

Fastelavnsboller

Sett  stekeovnen på 230 °C
Smelt  smøret
Tilsett  melken
Varm  til det er lunkent.
Rør  ut gjæren i melkeblandingen.
Bland  det tørre sammen med vesken til det blir en fin og fast deig.
La  deigen heve tildekket til dobbelt størrelse i 1/2 – 3/4 time.
Trill  deigen til boller.
Trekk  deigen over fyllet og legg bollene med skjøten ned mot platen.
Etterhev  dem godt, men ikke for lenge da blir bollene flate.
Pensle  bollene med sammenpisket egg og stek dem midt i stekeovnen i 10-12 minutter.

Når bollene har den fargen du ønsker tar du de ut og avkjøler på rist. Så er det berre å piske krem kombinert med vaniljekrem. I år har vi en ny vri og det er fastelavensboller med vaniljekesam og friske bringebær. Mmmmmm nyt!

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: