Tiramisu med nøttebunn - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
997
post-template-default,single,single-post,postid-997,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Tiramisu med nøttebunn

Tiramisu med nøttebunn

Tenk deg en fredag med en god middag etterfølgt av kaffe og Tiramisu. Tiramisu er en av de mest kjente italienske dessertene. Navnet tiramisu på italiensk betyr «trekk meg opp» en referanse til den oppkvikkende effekten av kaffe som er i kaken og sukker.

Ingredienser

  • 200 g steinfrie dadler
  • 60 g pistasjnøtter
  • 60 g mandler
  • litt vann
  • 2,5 dl kremfløte
  • 125 g mascarpone
  • 50 ml Vecchioflorio, Marsala Superiore, Dolce (eller evt Tia Maria)
  • Savoiardi kjeks, populært kalt fingerkjeks
  • 6 dl espresso
  • Mørk sjokolade
  • Bringebær

[hr]

Tiramisu med nøttebunn

Hakk   nøtter, dadler og vann i en foodprosessor
Klapp   massen sammen til en bunn i en sirkulær form uten bunn
Pisk   fløten til krem
Tilsett   mascarpone og likør
Rør   til det blir en fast krem

Ta   halvparten av kremen og smør det over på kakebunnen din
Dypp   en og en kjeks i espresso og dekk kremmen med fingerkjeksen
Ta   resten av kremmen og dekker over kjeksen
Rasp   mørk sjokolade over kremmen
Rett før servering pynter du kaken med bringebær

Da er det bare å glede seg for denne kaken smaker himmelsk sammen med et glass av den likøren som er brukt i kaken og kaffe.wpid-2014-03-09-19.32.33.jpg

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: