Quiche Lorraine - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1239
post-template-default,single,single-post,postid-1239,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default
Quiche

Quiche Lorraine

En klassisk Quiche Lorraine er en fransk pai med løk og bacon som tradisjonelt lages uten ost. Men jeg synes at et dryss med ost på toppen av denne gode paien blir som den berømte prikken over i’en. Da vi bodde i Frankrike lærte jeg at man kan ha det man liker i en quiche. Så hos chezEngh blir paiene til utfra det vi har i kjøleskapet. Uansett innhold, så server vi med en god salat ved siden av.

Til bunnen trenger du:

  • 200 g mel (denne gangen blandet jeg fint og grovt mel).
  • 125 g margarin, romtemperert
  • 2 ss vann

Sett stekeovnen på 200 grader
Ha melet i en bolle
Tilsett margarin og vann
Kjør det sakte i food prosessoren til du får en fast deig.
Legg deigen i en pose i kjøleskapet i en time eller mer.
Kjevl ut deigen som rekker til en paiform (24 cm i diameter).
Smør en paiform
Bruk en gaffel til «å prikke» bunnen
Stek i midten av ovnen på 200 grader i 8 minutter
Avkjøl

Til fyllet trenger du

  • 1/2 purre200 g skinke i terninger
  • 50 g sorte oliven delt i to
  • 8-10 cherry tomater delt i fire
  • Ost
  • Herbe de Provence
  • Salt og pepper

Bland alle ingrediensene i en bolle

Eggeblandingen

  • 1 dl matfløte
  • 1 dl melk
  • 3 egg
  • Muskatnøtt
  • Salt og pepper

Bland egg, melk og fløte sammen til en fin blanding
Fordel fyllet i den avkjølte paien
Hell så over den eggeblandingen
Strø ost over hele
Stek midt i ovnen i 20 minutter

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: