Kanel i svingane - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1262
post-template-default,single,single-post,postid-1262,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Kanelfletter

Kanel i svingane

Kanel i svingane, kanelbolle, kanelsnurr og skillingsbolle. Kjært barn har mange navn. Skillingsbollen har sitt opphav i Bergen. Det var hanseatene som brakte skillingsbollene til Bergen. Den opprinnelige skillingsbollen inneholdt også rosiner. Da krigen kom, ble det vanskelig å skaffe ingredienser til boller, og rosiner var helt umulig å få tak i.

Siden har skillingsbollene blitt laget uten rosiner. Navnet kommer fra den gamle skikken å gi brød- og kakesorter navn etter prisen. En skillingsbolle kostet opprinnelig en skilling stykket.

Her i huset er min gamle skulekjøkken-oppskrift på kanel i svingane en høydare. De, altså kanel i svingane, er på lik linje med gjestene fast inventar til bursdager. Visste du forresten at denne populære bollen har sin egen merkedag? I  Bergen feirer den tradisjonelle sukker- og kanelbollen den 7. juni.

Ingredienser

– Gir 12 kanel i svingane

  • 25g fersk gjær ev. 6 g tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 300 g hvetemel
  • 70 g sukker
  • 1/2 ts kardemomme
  • 22 g margarin

Fyll

  • margarin
  • sukker
  • kanel
  • 1 egg til pensling
  • perlesukker

[hr]

wpid-20130216-IMG_0863-Edit.jpg

Femgangsmåte

Bland  fingerlunket melk (37 °C) sammen med gjæren
Tilsett  smeltet margarin
Hell i de tørre ingrediensene
Elt  deigen på lav hastighet i kjøkkenmaskin med eltekrok – du skal elte til du ser fibertråder i deigen
Hev  under klede til dobbel størrelse

Sett  stekeovnen på 180 ºC
Kjevle  ut deigen til et rektangel
Smør  margarin utover rektangelet
Strø  sukker og kanel over det hele
Rull  rektangelet fra langsiden til du har en lang pølse
Del  «pølsedeigen» i 12 like deler
Legg  hvert kanel i svingane-emne på et bakebrett med bakepapir
Etterhev  under klede i 30-40 min
Pensle  kanel i svingene med egg
Strø  perlesukker over
Stek  midt i ovnen til de er gylne
Avkjøl  på rist

1 Kommentar
  • Pingback:Ukens matblogger: chezENG.no
    Publisert, den 19:05h, 19 januar Svar

    […] veldig populært her i huset.  Siste barnebursdag serverte vi pizzasnurrer, en variasjon av kanel i svingane, med pizzagarnityr i stedet for sukker og […]

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: