Hamburger - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1911
post-template-default,single,single-post,postid-1911,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Hamburger

Hamburger

Hva er vel mer amerikansk enn en saftig hamburger? Det har vært mye fokus på industrimat versus mat der man kjenner til alle ingredienser. Her hos chezENGH har vi lenge laget mat fra bunnen av. Da vet vi hva maten vi spiser inneholder. Hamburgere kan kjøpes ferdig i frossen form, men her kommer altså vår egen hjemmelagde variant, som ungene elsker å sette tennene i.

 Til 4 burgere trenger du

  • 2 ss finhakket løk
  • 2 ss ketchup
  • 1 fedd hvitløk, knust/finhakket
  • 1 ts sukker
  • 1 ts Worcestershire sauce
  • 1 ts BBQ saus (eks. Sweet Baby Ray´s Hickory & Brown Sugar BBQ Sauce)
  • ¼ ts hvitvinseddik
  • ½ kg kjøttdeig, gjerne karbonadedeig
  • 4 skiver skarp cheddar-ost
  • 4 hamburgerbrød, delt og grillristet
  • 8 stekte baconskiver

I tillegg smaker det god med: sprø salat (eks. Isbergs), tomatskiver, løk i ringer, skiver med sylteagurk.

[hr]

wpid-DSC_0078.jpg

Bland  sammen de første syv ingrediensene (til og med hvitvinseddik)
Smuldre kjøttdeigen over ingrediensene, og bland forsiktig til det blir en jevn farse.
Del   opp farsen i 4 like deler, og form de til hamburgere
Grill   hamburgerne over middels varme i 4-7 minutter på hver side til saften pipler ut.
Legg på osteskivene, og stek videre  til osten er smeltet (omlag 1 minutt).
Server  på hamburgerbrød med bacon og annet tilbehør du måtte ønske.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: