Kylling og couscous i tapenade - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2274
post-template-default,single,single-post,postid-2274,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Kylling og couscous i tapenade

Kylling og couscous i tapenade

Denne middagsretten er en av våre farvoritter når vi har liten tid, men likevel ønsker å spise en varm middag før ettermiddagens aktiviteter tar beslag på tiden. Du trenger ikke mer enn 20 minutter tilberedning, og vips: du har en herlig rett på bordet. Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete, det er et hovednæringsmiddel i Nord-Afrika. Couscous består av semulegryn rullet i hvetemel.

  • 4 kyllingfiléer
  • 4 sjarlottløk
  • 3 dl matfløte
  • 200 g tapenade av svarte oliven
  • 400 g brekkbønner
  • 6 dl couscous

[hr]

Sett   stekeovnen på 180 °C
Varm
   opp stekepannen med en klatt smør og litt olivenolje
Skrell  
og skjær sjarlottene i to
Stek   kyllingfiletene til de får en fin gyllen skorpe
Hell matfløten i en ildfast form
Bland  
tapenaden inn i fløten
Legg  
kyllingen i sausen
Legg  
sjarlottene ved siden av kyllingen, dynket i saus

wpid-DSC_0449.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Sett   formen inn i den varme ovnen
Kok   opp 5 dl vann
Fres   brekkbønnene i den varme pannen i smøret fra kyllingen
Ta   kjelen av platen
Tilsett   couscous og la trekke i 5 minutter

wpid-DSC_0455.jpg

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: