Smuldrepai med nøtter og bær - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2446
post-template-default,single,single-post,postid-2446,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Smuldrekake med rabarbera

Smuldrepai med nøtter og bær

Selvsagt kan du bruk hvilke bær eller frukter du måtte ønske i en slik smuldrepai. Siden sommertid er sesong for rabarbra har vi valgt å bruke det i vår smuldrekake med nøtter og bær denne gang.

Forslag til variasjon er blåbær, bringebær og solbær. På slutten av sommeren kan det passe godt med fersken, nektariner eller plommer. Høstens variant kan bestå av tørkede terninger av eple og pære.

Denne gangen viser vi altså vår smuldrekake med rabarbra.

  • ca 7 dl med dine favorittbær – her rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 2½ dl hvetemel
  • 2½ dl nøtteblanding – vi bruker valnøtter, pekan og uskoldede mandler
  • 1 dl brunt sukker
  • ½ ts salt
  • 125 g usaltet smør

[hr]

Sett   stekeovnen på 190 °C og ha risten i midten av ovnen.
Skrell   av skinnet på rabarbraen
Kutt   rabarbraen i små skiver, ca 4 mm tykke
Hell   bærene i en liten ildfast form som rommer ca 15 dl
Tilsett   sukker og 1 ss hvetemel og bland godt med bærene
Hakk   nøttene til passe grove biter – det skal være noe å bite i
Bland   nøttene, resten av melet, brunt sukker, salt og smør med hendene i en liten bolle til en fast masse
Fordel   blandingen oppå bærene i formen
Stek   i ovnen til kaken blir gylden og boblete, rundt 20 minutter.
Avkjøl   litt før servering

wpid-DSC_0646.jpg

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: