Rabarbrakake med bringebær - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2701
post-template-default,single,single-post,postid-2701,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-23.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17065
Rabarbrakake med bringebær

Rabarbrakake med bringebær

Sommerens barndomsminner er å sitte i solen med en kopp med litt for mye sukker og dyppe rabarbra. Som voksen har chezENGH tenkt at rabarbra er surt… men ikke gå i samme fellen du også! Rabarbra i kaker er en god kombinasjon og smaker fortreffelig. Rabarbrakake med bringebær kan godt serveres lun med en klatt is til.

Til en rabarbrakake med bringebær på 23 cm i diameter trenger du:

  • 200 g rabarbra
  • 50 g sukker
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl melk
  • 50 g usaltet smøt
  • 150 g bringebær
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • perslesukker

[hr]

wpid-DSC_0727.jpg

Sett  ovnen på 175 °C
Vask  og skrell rabarbraen
Kutt  rabarbraen i biter
Hell  50 g sukker over så rabarbraen mykner
Pisk  egg og sukker til eggedosis. Når du trur du er ferdig pisker du litt til. Dette gjør at kaken blir luftig og fin
Smelt  smøret
Hell  smøret forsiktig i eggedosisen mens du lar kjøkkenmaskinen gå på sakte fart
Tilsett  melk
Sikt  mel og bakepulver i røren
Skjær  inn melet uten for store bevegelser
Hell  røren over i en springform
Legg  rabarbra og bringebær på toppen
Dryss perlesukker over kaken
Stek  midt i ovnen i 40 minutter
Avkjøles  på rist
Serveres  lunken med en klatt is til
Gi  kaken et melisdryss rett før servering

Bon appétit

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: