Tzatziki - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4170
post-template-default,single,single-post,postid-4170,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Tzaziki

Tzatziki

Tzatziki er gresk for de fleste, men veldig enkelt å lage og ikke minst et must til tapasbordet. Etter chezENGH sine ganer er tzatziki et naturlig tilbehør også til grillmat. Tzatziki fungerer også kjempe fint som dipp til grønnsaker.  Denne oppskriften gir en stor mengde tzatziki, men det gjør jo ingenting.

 Ingredienser

  • 3 slangeagurk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 dl matyoghurt – Gresk Type eller kesam
  • ½ ts salt
  • ¼ ts hvitt nykvernet pepper
  • en klunk olivenolje
  • en klunk edikk
  • noen kvaster dill og mynte

[hr]

Tzaziki

Riv  agurk grovt på et rivjern.
Strø  salt over agurken
Ha  den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 20 minutter.
Klem  vannet ut av agurken for å være sikker
Finhakk  hvitløk og bland med matyoghurt og agurk.
Smak  til med salt og pepper.
Tilsett  olivenolje og eddik
Klipp  dill og mynte
Ha  krydderet i tzatzikien og rør godt

Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: