Vaniljekjeks - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2856
post-template-default,single,single-post,postid-2856,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Jentene hos chezENGH elsker å delta i bakingen og ofte er det de som tar initiativ, i hvertfall om det er vaniljekjeks som skal lages. Du kan fint stikke ut vaniljekjeks med et kjøkkenglass, eller du kan ta frem pepperkakeformene og lage flotte figurkjeks. I tillegg er det det utallige stempelformer det går an å få tak i. Vaniljekjeks oppbevares best i en lufttett boks i mange uker. Dersom du ikke spiser de opp med en gang da. Det er nemlig sjelden noe til overs her i huset etter en dag eller to.

Ingredienser

  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 2 eggeplommer
  • 2 ts vaniljesukker

[hr]

wpid-DSC_0758.jpg   wpid-DSC_0763.jpg   wpid-DSC_0761.jpg

 

Steg for steg

Rør  sammen smør og sukker
Tilsett  eggeplommene
Ha  i mel og vaniljesukker
Kjør  kjøkkenmaskinen til det blir en fast å god deig
Legg  deigen i en plastpose i kjøleskapet en time

Sett  på ovnen på 180 °C
Kjevl  ut deigen og stikk ut kjeksene
Stek  i ca 10-11 minutter på midterste rille
Avkjøl  på rist

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: