Pulled Pork - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2690
post-template-default,single,single-post,postid-2690,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Pulled pork

Pulled Pork

Pulled pork er en metode for å tilberede svinekjøtt. Vanligvis blir svinekjøtt en klump med kjøtt, men om du varmer det sakte på lav temperatur slik at kjøttet blir mørt, vil du kunne trekke (pull) kjøttfibrene fra hverandre.

ChezENGH har hentet inspirasjon fra USA hvor de har lange tradisjoner med pulled pork. Pulled pork er typisk sørstat-mat, og variasjonene er like mange som de ulike regionene i USA.

Ingredienser

  • 2 ss matolje, gjerne raspolje
  • 1,5 kg skinkestek eller utbenet svinenakke
  • 2,5 dl BBQ saus (eks. Sweet Baby Ray´s Hickory & Brown Sugar BBQ Sauce)
  • 1,5 dl eplecidereddik
  • 1,5 dl kyllingkraft
  • 0,7 dl brunt sukker, sammenpresset
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss Worcestershire sauce
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ekstra stor løk, finhakket
  • 2 store hvitløksfedd, sammenklemte
  • 2  ts tørket timian
  • 8 hamburgerbrød
  • 2 ts smør, til bruning av hamburgerbrødene
  • Coleslaw

[hr] Pulled pork

Forvarm  stekeovnen til 110 °C
Hell  matoljen i en gryte som tåler å stå i stekeovnen. Vi brukte jerngryten vår fra Le Creuset. Alternativt ildfast form med lokk.
Legg  kjøttstykket i formen
Hell  BBQ saus, eplecidereddik og kyllingkraft over kjøttstykket
Fordel  resten av ingrediensene; brunt sukker, dijon, Worcestershire sauce, chilipulver, løk, hvitløk og timian over kjøttet
Bland  det tørre sammen med væsken
Fordel  litt av blandingen på toppen av kjøttstykket
Sett  på lokk og sett gryten inn i stekeovnen for 5-6 timer

Når steketiden er inne, kontrollerer du om kjøttet trenger mer tid. Dersom du kan trekke kjøttfibrene fra hverandre med to gafler er kjøttet ferdig. Du må muligens justere steketiden litt for å sikre at kjøttet er ferdig.

wpid-DSC_0832.jpg   wpid-DSC_0847.jpg   wpid-DSC_0837.jpg

Ta  kjøttet ut av formen når det er ferdig stekt
Trekk  kjøttfibrene fra hverandre med to gafler
Sil  av stekeskyen, og hell denne tilbake i gryten
Kjør  den faste delen fra stekskyen (løk og krydder) med stavmikser og bland det sammen med stekeskyen i gryten
Bland  kjøttstrimlene godt inn i sausen
Varm  opp gryten på svak varme for å redusere værsken litt, og samtidig bade kjøttet i den smakfulle skyen

wpid-DSC_0868.jpg   wpid-DSC_0871.jpg   wpid-DSC_0878.jpg

Del  hamburgerbrødene i to
Ha  smør på innsiden av hamburgerbrødene
Legg  brødene i en varm stekepanne med smørsiden ned, og stek til de blir gyldne.
Legg  en håndfull med kjøtt på hamburgerbrødet
Legg  på litt coleslaw

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: