Quiche med laks og spinat - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3336
post-template-default,single,single-post,postid-3336,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default
Quiche

Quiche med laks og spinat

Quiche med laks og spinat passer perfekt på late sommerdager når det passer best med raske middager. Om middagen i tillegg skal være sunn og ingen små klager så er den perfekt.
Laks «pakket» inn i en quiche gjør det barnevennlig. Og iallfall om du gjør som chezENGH og bare har spinat på halvparten av quichen. Salat med de ingrediensene du liker best. chezENGH hadde vannmelon i salaten i håp om å få flere til å spise salat. En tradisjonell quiche lorraine har vi presentert tidligere. Dobler du oppskriften på bunnen har du to forskjellige quiche på 1-2-3.

Ingredienser

Til bunnen trenger du:

  • 200 g mel (denne gangen blandet jeg fint og grovt mel).
  • 125 g margarin, romtemperert
  • 2 ss vann

Til fyllet trenger du:

  • 250 g laks i terninger
  • 10 stk oliven
  • 2 dl matfløte
  • 3 egg
  • 150 g ost
  • Sitronpepper
  • 1 finhakket liten rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 håndfull med spinatblader
  • Olivenolje til steking
  • Salt og pepper

[hr]

wpid-DSC_1193.jpg

Slik lager du bunnen

Ha   melet i en bolle
Tilsett   margarin og vann
Kjør   det sakte i food prosessoren til du får en fast deig
Legg   deigen i en pose i kjøleskapet i en time eller mer
Sett  stekeovnen på 200 °C
Kjevl   ut deigen som rekker til en paiform (24 cm i diameter)
Smør   en paiform
Bruk   en gaffel til «å prikke» bunnen
Stek   i midten av ovnen  i 5 minutter
Avkjøl

wpid-DSC_1191.jpgQuiche med lakswpid-DSC_1183.jpg

Slik lager du fyllet

Tilsett  olivenolje i stekepannen
Fres  løk og hvitløk lett i pannen
Tilsett  laksen i løkblandingen
Krydre  med sitronpepper
Stek  spinatbladene raskt i egen panne
Fordel  spinatbladene over paibunnen
Hell  over laks og løkblandingen
Bland  egg og fløte i en bolle
Tilsett ⅓ av den raspede osten
Krydre  med salt og pepper
Hell  eggeblandingen over pain
Tilsett  oliven etter ønske
Strø  ost over paien
Stek  midt i ovnen 20-25 min eller til den er gyllen

wpid-DSC_1178.jpg

 

2 Kommentarer
  • Merete
    Publisert, den 16:58h, 29 juni Svar

    Hei, det står «bland egg og fløte», men det står ikke hvor mange egg?

    • Pål
      Publisert, den 17:44h, 29 juni Svar

      Hei,
      Takk for at du tar deg tid til å sende oss en kommentar på dette.
      Du trenger 3 egg til denne quichen. Oppskriften er nå rettet.
      Ha en flott søndagskveld!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: