Grovt brytebrød - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3429
post-template-default,single,single-post,postid-3429,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

I helgene tar vi oss tid til lange, deilige frokoster og gjerne med grovt brytebrød. For at alle husets skal kose seg med frokosten frister vi med godt brød og pålegg. Denne helgen har chezENGH valgt å lage et brytebrød av grovere variant som smaker himmelsk til brunosten eller en fransk bitter  appelsinmarmelade.

Til et stort brytebrød trenger du

  • 25 g margarin
  • 4 dl melk
  • 1 dl økologisk lett rømme
  • 50 g gjær (1 pk tørrgjær på 12 g)
  • 750 g hvetemel
  • 100 g havregryn
  • 3 dl sammalt hvete grov
  • 1 egg til pensling

[hr]

wpid-DSC_1308.jpg

Smelt  margarinen
Ha  melken i det smeltede smøret til den er fingervarm
Tilsett  rømme
Bland  tørrgjæren ut i vesken
Ha  mel, havregryn, sammalt hvete i en bakebolle eller food prosessor
Bland  det våte i det tørre
Jobb  med deigen til den er fast og smidig
Sett  deigen til heving under et klede til den er dobbel størrelse

wpid-DSC_1282.jpgwpid-DSC_1317.jpgwpid-DSC_1285.jpg

Sett  ovnen på 200 °C
Del  deigen i 12-14 emner
Trill  emnene ut til boller
Sett  bollene tett sammen på et stekebrett, slik at de hever seg i hverandre
Etterhev  på et lunt sted i 30-45 min
Pensle  brytebrødet med det sammenvispede egget
Strø  havregryn over
Stek  midt i ovenen i ca. 15 min
Avkjøl  på rist

 

2 Kommentarer
  • Guts
    Publisert, den 06:38h, 01 juli Svar

    Ah, herlig! Får vann i munnen! God sommer!

    • Pål
      Publisert, den 08:03h, 01 juli Svar

      Så bra!
      Håper du får lyst til å bake brødet og at det faller i smak hos deg også.
      God Sommer til deg også!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: