chezENGH | Fransk kirsebærpudding (Clafoutis)
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3426
post-template-default,single,single-post,postid-3426,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Clafouti

Fransk kirsebærpudding (Clafoutis)

Clafoutis er en fransk pudding som fremkaller flotte sommerminner. Hver sommer lagde min franske tante en clafoutis av kirsebærene fra hagen sin til stor glede for alle. Det gjaldt å spise puddiggen varsomt fordi bærene fortsatt hadde stein i seg. Deretter telte vi opp hvem som hadde flest steiner for så å kåre en vinner. Det er gode barndomsminner, som chezENGH prøver å gi videre til sine jenter. Men på grunn av jentenes lave alder har vi denne gangen valgt å fjerne steinen i kirsebærene, men det sies at puddiggen taper litt smak ved å steine ut bæra.

Til en terteform på 24 cm trenger du

  • 400 g kirsebær, med eller uten stein
  • 100 g sukker
  • 2 egg
  • 1 eggeplomme
  • 100 g hvetemel
  • 1 knivsodd salt
  • 1 3/4 dl melk
  • 4 ss fløte
  • 1 ts vaniljeessens

[hr]

wpid-DSC_1231.jpg wpid-DSC_1242.jpg wpid-DSC_1230.jpg

Sett  stekeovnen på 200
Smør  en ildfast terteform
Fordel  kirsebærene i formen
Visp  eggedosis av hele egg, eggeplomme og sukker
Sikt  de tørre ingrediensene i eggedosisen
Tilsett  melk, fløte og vaniljeessens
Rør  forsiktig til du får en glatt og klumpfri røre
Hell  røren over kirsebæra
Stek  puddingen midt i ovnen på 45 min, eller til den er fast, dekk gjerne puddingen til med aluminiumsfolie etter 15 minutter 
Serveres  varm, lun eller ved romtemperatur

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: