Kylling i estragonsaus - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3565
post-template-default,single,single-post,postid-3565,single-format-standard,bridge-core-2.1.2,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default

Kylling og estragon er en klassisk smakskombinasjon. I Frankrike vokser denne urten vilt i Provence og dermed blir den også ofte brukt i franske retter. Estragon er for øvrig en av de urtene som alltid bør brukes i frisk tilstand, for den tørkede har veldig lite smak. Men bruk den likevel med forsiktighet i fersk tilstand, da smaken kan bli ganske gjennomtrengende (iallefall for små ganer). Ris, aspargesbønner tomater passer bra til denne retten.

Ingredienser

  • et kyllingbryst til hver person
  • 2 ss margarin
  • 1 ss raspolje
  • salt og pepper
  • ris
  • aspargesbønner

Estragonsaus

  • 2 ss estragoneddik
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 2 ½ dl kyllingbuljong
  • 4 stilker estragon
  • 3 dl matfløte

[hr]

Kylling i estragonsaus

Forvarm  stekeovnen på 190 ºC
Gni  kyllingbrystene godt inn med salt og pepper
Smelt  margarin og olje i en stor stekepanne, som også tåler ovnsvarme
Brun  kyllingbrystene lett i 3-4 min
Etterstek  kyllingbrystene i ovn i 12-15 minutter, til kjøttet er mørt og kjøttsaften klar
Legg  bryststykkene over på serveringsfat
Dekk  over med alumuniusfolie så de holder seg varme
Skum  av så mye fett som mulig fra stekeskyen

Sett  stekepannen over middels varme
Hell  i eddiken og vinen
Kok  væsken inn til det halve
Rør  inn buljong og estragonstilkene og kok det inn
Rør  inn fløten evt crème fraîche
Smak  til med salt og pepper

Kok  risen etter anvisning på pakken.

Kylling i estragonsaus

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: