Hummerpasta med cheddar - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3685
post-template-default,single,single-post,postid-3685,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Hummersesongen er jo egentlig på høsten, men chezENGH elsker det saftige og fyldige kjøttet, så hvorfor ikke gi seg hen også i sommermånedene? Vi har tidligere presentert macaroni & cheeze, men denne gangen laget vi en variant med masse skarp ost kombinert med Dijonsennep. Disse smakene sitter perfekt sammen med den salte kjøttsmaken fra hummeren. Velbekomme!

Ingredienser

  • 500 g stor pasta (vi brukte penne)
  • 3 ss smør
  • 2 sjarlottløk, finhakket
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1,5 dl fløte
  • 2 ts Dijonsennep
  • 2,5 dl hvit cheddar, revet
  • 1,3 dl Gruyère, revet (alternativt Ridderost)
  • 5 dl cheddar, skarp, grated
  • salt og pepper, etter smak
  • 2 kokte hummer, skjært i middels grove stykker
  • 1 ts gressløk, hakket

[hr]

wpid-DSC_1398.jpgwpid-DSC_1372.jpgwpid-DSC_1408.jpg

Forvarm  ovnen til 180 °C
Kok  opp en stor kjele med vann til pastaen
Smelt  smør på medium varme i en stor kjele
Strø  litt salt i det kokende vannet når det koker
Hell  pastaen i vannet, og kok etter anvisninger på pakken
Finhakk sjarlottløken
Ha  løken i smøret og la den surre på svak varme til den blir myk.
Hell  vannet av den ferdigkokte pastaen og hell pastaen tilbake i kjelen
Bland  melet sammen med smørte og rør sammen til en jevn masse
Visp  inn melken
Gi  melken et oppkok mens du rører konstant
Tilsett  fløten, Dijon og begge ostene. Smak til med salt og pepper
Ta  kjelen bort fra platen
Rør  godt til all osten har smeltet
Bland  ostesausen sammen med pastaen
Hell  pasta og saus i en ildfast form, og stek i ovnen til den blir gyllen – omlag 20-25 minutter
Server  med hakket gressløk på toppen eller salat med litt sitronjuice over

Tips

Til denne retten passer det perfekt med et rustikk landbrød, og deilig meierismør.

Hummermacaroni

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: