chezENGH | Sjokolade og peanøttsmørfondant i kopp
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3588
post-template-default,single,single-post,postid-3588,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Sjokolade og peanøttsmørfondant i kopp

FONDANT ER EN LITT AVANSERT SJOKOLADEKAKE. DET ER IKKE MYE HOKUS POKUS Å LAGE DEN, MEN I MOTSETNING TIL EN TRADISJONELL SJOKOLADEKAKE, INNEHOLDER EN FONDANT STIVPISKEDE EGGEHVITER. EN PERFEKT FONDANT SKAL DESSUTEN VÆRE HELT FLYTENDE INNI, MEN LIKEVEL HA ETT SPRØTT, OG FAST YTRE SJOKOLADESKALL. NÅR DU SETTER SKJEEN I FONDANTEN SKAL DEN VARME SJOKOLADEN RENNE UT PÅ TALLERKENEN.
CHEZENGH HAR DENNE GANGEN HENTET FRAM EN OPPSKRIFT SOM KOMBINERER SJOKOLADE OG DEN SALTE SMAKEN PEANØTTSMØR. DU STEKER OG SERVERER DEN I EN PORSELENSKOPP. VENILJEIS OG FRISKE BRINGEBÆR PASSER PERFEKT TIL.

INGREDIENSER

4 kopper

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 ss crunchy peanøttsmør
  • 2 ss smør
  • 4 store egg
  • 160 g sukker
  • 80 g hvetemel

STEG FOR STEG

Deig

Forvarm  stekeovnen til 200 °C
Smelt  sjokolade og peanøttsmør i en bolle i microbølgeovnen eller over kokende vann
Gni  smøret rundt på innsiden av alle koppene med fingrene
Skill  eggene, og ha hvittene i en ren, tærr bolle
Tilsett  sukker og eggeplommene i den varme sjokoladeblandingen, og bland godt
Rør  inn melet
Pisk  eggehvittene til de er stive
Skjær  den stive eggehviten inn i sjokoladeblandingen i to omganger. Pass på og beholde så mye av luftigheten som mulig
Fordel  blandingen i de fire koppene
Stek  i ovnen i 12-15 minutter avhengig av formen på koppen din. Den skal være fast på oversiden og langs kantene.
Avkjøl  i ett minutt før du serverer i koppen med en kule vaniljeis.

3 Kommentarer
  • Karoline
    Publisert, den 16:55h, 17 februar Svar

    Du er så flink pappa

  • Cathrine Haglund
    Publisert, den 19:03h, 18 juli Svar

    Dette så godt ut

    • Pål
      Publisert, den 19:04h, 18 juli Svar

      Det gikk ned på høy kant hos alle.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: