Amerikanske pannekaker - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3226
post-template-default,single,single-post,postid-3226,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker er en klassiker blant amerikanske frokostretter og kan minne om svelene vi kjenner fra vestlandet. I motsetning til sveler, mangler amerikanske pannekaker natron som hjelp til å heve pannekaken i tillegg til vesentlig mindre sukker.
Amerikanske pannekaker stekes i stekepanne, men dersom du har en takke er dette en glimrende anledning til å benytte den. Amerikanske pannekaker serveres tradisjonelt med lønnesirup (maple syrup) fra New England-statene nord-øst for New York. Vi har valgt å servere dagens frokost med syltetøy og en klatt rømme.

16 pannekaker

  • 1 ss bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 ts sukker
  • 2 store egg
  • 30 g smør (smeltet og avkjølt)
  • 3 dl melk
  • 225 g hvetemel
  • Smør til steking

Dersom du ønsker å lage amerikanske pannekaker på den enkleste måten, hiver du alle ingrediensene oppi bollen på kjøkkenmaskinen din, og blander de godt sammen til en ikke altfor tynn røre. Dersom du er i båten eller på hytta uten kjøkkenmaskin går du frem som følger.

Steg for steg

Smelt  smøret og la det avkjøle
Hell  mel, bakepulver, salt og sukker i en bolle
Lag  en fordypning i melet
Hell  smøret og eggene oppi fordypningen
Bland  sammen med en visp
Hell  røren over i en mugge. Det er mye enklere å helle røren fra en mugge enn å bruke en sleiv
Forvarm  stekepannen, eller takken din, ha smør i til steking

Amerikanske pannekaker  Amerikanske pannekaker  Amerikanske pannekaker

Når du steker amerikanske pannekaker har vi en huskeregel for når du skal snu de og steke på den andre siden. Følg med på overflaten av pannekakene under stekingen. Når det begynner å boble, og det kommer hull i overflaten er tiden inne får å snu de og steke på den andre siden. Da er det ofte tilstrekkelig å steke i ett minutt til så er de ferdige.

Du kan lage pannekakene så store eller små som du ønsker. Du kan servere de dynket i lønnesirup, eller til og med med litt smør og crème fraîche. Eller om du vil prøve med ulike smaker kan du prøve noen av disse…

  • Fersk mais fra maiskolber
  • Sprøstekt bacon eller pancetta
  • Blåbær
  • Bananer
  • Stuede epler
  • Raspet sjokolade
  • alt annet du måtte få lyst på….

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: