chezENGH | Grove vafler
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3799
post-template-default,single,single-post,postid-3799,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Grove vafler

Grove vafler

Det finnes flest hverdager, så la oss kose oss litt da også! Om vi tenker oss om er det ikke vanskelig å velge et sunnere alternativ når man lager mat. chezENGH er opptatt av å lage mat fra bunnen av for da vet hva man får i seg. I bakst skal det av og til ikke mer til enn å bytte ut det vanlige hvetemelet med en grovere type samt redusere eller fjerne sukker og vips så er det litt sunnere.

Ingredienser

  • 3 dl sammalt rug (grovmalt)
  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss rapsolje
  • 8,5 dl lettmelk
  • 2 egg
Et herte om dagen er godt for magen

Steg for steg

Bland  alle ingrediensene til en glatt røre
La  røren svelle i 30 minutter
Spe  røren med mer mel om du synes den blir for tynn
Stek  vaflene til de har en gyllen farge, de tar gjerne lengre tid enn vanlige vafler
Nytes  med en slump god samvittighet, en klatt jordbærsyltetøy og rømme

Grove vafler

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: