chezENGH | Prinsesse-uglekake
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3938
post-template-default,single,single-post,postid-3938,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Prinsesse-uglekake

Prinsesse-uglekake

Har man bursdag så har man bursdag! Hos chezENGH får bursdagbarnet være med å bestemme hvilke retter og kaker som skal serveres. Sjokoladekake er alltid en slager og det går veldig fort å lage en langpannekake. Bursdag er derimot bare en gang i året så hvorfor ikke trylle fram en prinsesse-uglekake til, nettopp en prinsesse?

Bunn

  • 225 g smør
  • 3 egg
  • 360 g sukker
  • 360 g hvetemel
  • 2 dl melk
  • 3 ss bakekakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver

Glasur

  • 200 g romtemperert smør
  • 4 ss bakekakao
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 kg melis
  • 10 ss sterk kaffe, spe med vann

Pynt

  • 2 stk oreokjeks
  • nonstop
  • 2 stk melkehjerter
  • ½ tube hvit ferdig sjokoladeglasur
  • hjertestrøssel
  • tiara

Steg for steg

Sett  stekeovnen 175 °C
Smelt  smøret
Tilsett  alle ingrediensene i det smeltede smøret og bland godt
Hell  røren i en langpanne (30×40 cm)
Stek  kaken i ca 30-40 minutter
Avkjøl  på rist

Del  kaken i 6 biter, når kaken er helt avkjølt
Sett  bitene opp på hverandre
Bruk  en brædkniv og skjær kaken til den har form som en snømann

Bland  alle ingrediensene til glasuren godt sammen
Pisk  til glasuren er glatt, for at glasuren skal være fin å jobbe med kan det være greit å spe glasuren med vann
Legg  et tynt lag med glasur mellom hvert kakebit
Dekk  hele kaken med glasur, også ørene

Pynt  kaken
Sett  kaken i kjøleskapet
Gled  deg til å se de overraskede ansiktene til gjestene dine
Nyt  kaken med kaffe

Prinsesse-uglekake

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: