Fiskepinner med mangosalsa og tomatsalat - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4071
post-template-default,single,single-post,postid-4071,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17065
Fiskepinner med mangosalat, couscous og tomatsalat

Fiskepinner med mangosalsa og tomatsalat

Fiskepinner er en favoritt blant mange barn. De beste fiskepinnene lager du enkelt selv! Og når man først har laget dem selv en gang, med gode fiskeråvarer, er det vanskelig å gå tilbake til den dypfryste varianten. Velg den fisken du og barna liker best og bruk gjerne tørt, malt brød det gir en ekstra sprø, fin skorpe på fisken.

chezENGH sine jenter er nok like alle andre barn og skull mer enn gjerne sett fiskepinner litt oftere på middagsbordet, iallefall når det først skal være fisk til middag. Mangosalsa gir retten et frisk pust og passer godt sammen med tomater og couscous. Fargerikt, sunt og retten gir et godt tilskudd til av 5 om dagen-målet med frukt og grønt i tillegg til en av to fiskemiddager i uken.

 

Fiskepinner

wpid-DSC_3072.jpg

 • 400 g torsk i filet
 • 3 egg
 • 1 dl hvetemel
 • 2 dl hjemmelaget griljermel
 • 2 klyper kajennepepper
 • salt og pepper
 • rapsolje til steking

Skjær  fingertykke fiskebiter
Bland  hvetemel, kajennepepper, salt og pepper i en skål
Visp  eggene i en dyp tallerken
Dypp  fiskebitene på alle sider i melblandingen
Vend  fiskebitene i eggene
Dypp  fiskebitene i griljermel
Stek fiskepinnene til de blir gylne og sprø på begge sider

 

Mangosalsa

 • 2 mango
 • 4 ss olivenolje
 • 1 lime
 • 1 rød chili
 • salt og pepper

Skrell  mangoen
Skjær  mangoen i små terninger
Ha  olje og saften av en presset lime i en liten skål og bland godt sammen
Tilsett  salt og pepper
Del  chilien i 2 på langs og fjern frøene
Hakk  chilien i små biter
Bland  oljen sammen med mango og chili
Voilà!

 

Tomatsalat

 • 3 tomater
 • 1 liten rød løk
 • 5-6 blader basilikum

Skjær  tomatene i småbiter uten å ta med innmaten
Hakk  løken i veldig små biter
Tilsett  oppklipte bassilikum blader
Bland  godt

Tilbred din favoritt-couscous etter anvisning på pakken. Som regel er det lik mengde vann og couscous. Du koker opp vannet, har i en klunk rapsolje og litt salt, og trekker kjelen av platen før du tilsetter couscousen som skal trekke i 5-6 minutter.

wpid-DSC_3059.jpg wpid-DSC_3048.jpg wpid-DSC_3070.jpg

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: