Skitne heksefingre - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4551
post-template-default,single,single-post,postid-4551,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Heksefingre

Skitne heksefingre

Å lage til spennende og litt annerledes kaker og mat til halloweenfesten er morsomt for barna. Dermed er det bare å slippe fantasien løs. Hva med å forme kjeksen som fingre? Når fingerkjeksene serveres til små hekser, vampyrer og skjeletter kan det være en ekstra tøff effekt å strø over bakekakao slik at det ser ut som om de uhyggelige dødmannsfingrene nettopp har gravd seg opp fra jorden…..Grøss…

Dette trenger du

  • 2 store egg – 1 eggeplomme pluss et helt egg, bruk eggehviten som blir til overs til å pensle fingrere med
  • 60 skåldede mandler
  • 2 ts vaniljesukker
  • 230 g usaltet smør
  • 130 g melis
  • 120 g sukker
  • en klype salt
  • 470 g mel

Steg for steg

Del  mandlene i to
Bruk  en kniv til å rufse dem litt i kantene slik at “neglene” ser slitte og uapetittelige ut
Skill  egg og hviter
Sett  til side eggehviten
Visp  eggeplommen sammen med det hele egget med en gaffel

Bland  melis, sukker, vaniljesukker, salt og smør i en kjøkkenmaskin
La  maskinen gå på medium hastighet til alt er godt blandet
Tilsett  eggene
La maskinen gå i 2 nye minutter
Tilsett  melet og miks på lav hastighet til melet er blandet inn i deigen
Pakk  deigen inn i plast
Legg  deigen i kjøleskapet til den blir fast, ca 1 time

Sett  stekeovnen til 175 ºC
Dekk  bakeplater med bakepapir
Del  deigen i to
Legg  den ene halvparten tilbake i kjøleskapet. Deigen mister fort fastheten når den blir varm, så det er viktig å holde den så kald som mulig
Del  den første halvdelen i 30 deler, ca på størrelse med en valnøtt
Dryss  litt mel på bordet eller benken
Rull hver del fram og tilbake med håndbaken til den har passe fingerlengde. Når du former fingrene erd et ikke perfeksjon som gjelder, fingrene skal være tynne, krokete og mest mulig udelikate
Knip  eller trykk deigen sammen på to steder for å lage knokler
Snitt  hver knoke med en kniv for å lage linjer, og overfør fingeren til bakeplaten
Pensle  fingrene med eggehviten
Plasser  en halv mandel på hver finger som negl
Sett  brettene til avkjøling i kjøleskapet i 15 minutter
Stek  fingrene i 12-15 minutter til de er lyse brune
Avkjøl  fingrene på rist

Bruk en liten pensel til å pensle kakaopulver på fingrene.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: