
Hva er vel en bedre helgerett på høsten enn en fyldig kremet fiskegryte? Denne enkle og smakfull fiskegryten med høstens beste grønnsaker og gode råvarer fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte og sammen med reker og blåskjell blir smakene perfekte.
Tilbered den hvite sausen og smak denne til, deretter tilsetter du noen av ingrediensene. Noen råvarer legger du på toppen til pynt.
Ingredienser
- Torskefillet
- Fiskeboller
- Poteter
- Gulrøtter
- Smør
- Hvetemel
- Melk
- Pillede reker
- Blåskjell
- Purre
Vask potetene, og skjær de i biter
Kok potetene
Skjær gulrøttene i passe store biter
Legg gulrøttene i kjelen sammen med potetene
Smelt smøret i en ny kjele på svak varme så det ikke blir brent
Tilsett hvetemelet og rør det godt inn i smøret
Tilsett melken, litt av gangen mens du rører godt – du skal få en litt tykk suppekonsistens
Kok inn sausen i 10 minutter så melsmaken forsvinner
Smak til med fiskekraft – Vi koker denav rekeskall og fryser i isterningposer
Krydre med salt og pepper
Legg fiskebitene i suppen
Tilsett kokte poteter og gulrøtter
Anrett på tallerken, og pynt med blåskjell og reker
Dryss litt purre på toppen
Servers med nystekt brød
Ingen kommentarer