Kremet fiskesgryte - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4569
post-template-default,single,single-post,postid-4569,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Kremet fiskegryte

Kremet fiskesgryte

Hva er vel en bedre helgerett på høsten enn en fyldig kremet fiskegryte? Denne enkle og smakfull fiskegryten med høstens beste grønnsaker og gode råvarer fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte og sammen med reker og blåskjell blir smakene perfekte.
Tilbered den hvite sausen og smak denne til, deretter tilsetter du noen av ingrediensene. Noen råvarer legger du på toppen til pynt.

Ingredienser

  • Torskefillet
  • Fiskeboller
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Smør
  • Hvetemel
  • Melk
  • Pillede reker
  • Blåskjell
  • Purre

Vask  potetene, og skjær de i biter
Kok  potetene
Skjær  gulrøttene i passe store biter
Legg  gulrøttene i kjelen sammen med potetene
Smelt  smøret i en ny kjele på svak varme så det ikke blir brent
Tilsett  hvetemelet og rør det godt inn i smøret
Tilsett  melken, litt av gangen mens du rører godt – du skal få en litt tykk suppekonsistens
Kok  inn sausen i 10 minutter så melsmaken forsvinner
Smak  til med fiskekraft – Vi koker denav rekeskall og fryser i isterningposer
Krydre  med salt og pepper
Legg  fiskebitene i suppen
Tilsett  kokte poteter og gulrøtter
Anrett  på tallerken, og pynt med blåskjell og reker
Dryss  litt purre på toppen
Servers  med nystekt brød

Kremet fiskegryte

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: