Lasagne med hjemmelagde pastaplater - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
5717
post-template-default,single,single-post,postid-5717,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Lasagne

Lasagne med hjemmelagde pastaplater

Lasagne er en av chezENGH sine italienske favoritter. Duften av tomat- og kjøttsaus som koker på platen en times tid sammen med gulrøtter og godt med krydder gir en ekstra smak som er verdt koketiden. Lasagne er egentlig en rett som både er enkel og ikke minst gleder både store og små mager. Serverer du retten sammen med med salat og baguetter så får du en fargerik tallerken. I denne artikkelen tester vi vår nye Phillips PasteMaker. En helt genial oppfinnelse som tryller frem pastaplater på 15 minutter.

Kjøttsaus

 

  • 400 g kjøttdeig

Stek  kjøttdeigen over sterk varme til den er lett brun
Sett  kjøttet til side mens du lager sausen
Tilbered  sausen, se egen artikkel: Tomatsaus til pizza og bolognese
Ha  kjøttet i sausen mens du koker inn krydderet mot slutten av koketiden slik at kjøttsmaken kommer med i sausen

Béchamel

  • 40 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 3 dl melk
  • Ev. rester av hvit eller blå ost du måtte ha i kjøleskapet
  • Nykvernet salt og pepper

Smelt  smøret i en kjele, men ikke la det bli brunt
Tilsett  hvetemelet, og rør til en jevn masse
Tilsett  halvparten melken og rør kontinuerlig til du har en fyldig saus
Hell  på mer melk, men pass på at sausen ikke blir for tynn. Den skal være tykk og fyldig
Tilsett  ost, dersom du ønsker det
Smak  til med nykvernet salt og pepper

Lasagne

Montering

Smør  en ildfast langpanne med smør på innsiden, også i bunnen
Fordel  ¹/3 av kjøttsausen utover den smurte forma
Fordel  ¹/3 av béchamelsausen oppå kjøttsausen
Legg  på et lag med pastaplater så de dekker hele forma
Fortsett  med kjøttsaus, béchamelsaus og pastaplater til du har lagt 3 runder med kjøtt- og béchamelsaus og 2 lag med pastaplater
Avslutt  med resten av béchamelsaus

I videosnutten under ser du hvor enkelt man lager fersk pasta på 15 minutter med Phillips PastaMaker.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: