chezENGH | Ostepai med friske bær
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
5826
post-template-default,single,single-post,postid-5826,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Ostekake med friske bær

Ostepai med friske bær

Et hvert kakebord trenger også en ostepai.  I sommersessongen er det ekstra enkelt å piffe opp paien med kortreiste, friske bær. Her i Østfold er det god tilgang på både jordbær og blåbær. Og dersom du ikke finner lokale friske bær fører de fleste større dagligvareforretninger de fleste frukt- og bærtyper året rundt. I denne oppskriften benytter vi en springform på 24 cm i diameter.

Kjeksbunn

  • 5 sukkerfrie havrekjeks
  • 1 ½ dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 125 g romtemperert usaltet smør
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss hvetemel til kakeformen

Ostefyll

  • 100 g kremost naturell
  • 100 g kremost mandarin/ananas
  • 2 dl kremfløte
  • 2 egg
  • ½ dl sukker
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ss sitronsaft
  • revet skall fra 1 sitron

Ostekake med friske bær

Sett stekeovnen på 175 °C
Kjør
 kjeksen i en food processor til kjeksen er finknust
Tilsett hvetemel, sukker og romtemperert smør
Kjør food processor videre til det blir en smuldrete masse
Tilsett eggeplomme
La maskinen gå til det blir en deig
Legg deigen i en springform på 23 cm
Strø over hvetemel og trykk deigen ut i formen
Avkjøl i 30 minutter
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter

Riv skallet av sitronen med et zest-jern
Rør ut kremosten med fløte
Tilsett sukker, vaniljepulver, sitronskall og sitronsaft
Visp fyllet slik at det blir en glatt masse. Bruk ev. en stavmikser
Hell fyllet i formen over kjeksbunnen
Stek kaken i 30 minutter
Skru av varmen på stekeovnen, men la kaken stå ytterligere 30 minutter.
Avkjøl kaken og server med friske bær oppå

Ostekake med friske bær

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: