chezENGH | Sjokoladekake med bringebærmousse
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6086
post-template-default,single,single-post,postid-6086,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Sjokoladekake med bringebærmousse

Sjokoladekake med bringebærmousse

Sjokoladekaker kommer i mange variasjoner. Vi ser mange eksempler der ulike sjokoladekremer kombineres med mørk eller lys sjokoladebunn. Da jeg var med i Hele Norge baker fikk jeg gleden av å bake sammen med mange flotte og flinke mennesker. Fredrik Andersen presenterte en nydelig, fyldig og smaksrik sjokoladekake som sin signaturkake. Han fikk skryt av Pascal Dupuy for den friske bringerbærmousen som balanserer godt til den kraftige sjokoladesmaken vi finner i denne kaken. Toppet med en herlig, fløyelsmyk og blank sjokoladekrem er denne kaken en sikker vinner for ethvert selskap.

ChezENGH fikk tillatelse til å bruke Fredriks oppskrift, men som vanlig har vi laget vår egen vri på denne fantastiske kaken. 

Ingredienser

Kakebunn

  • 4 egg
  • 400 g sukker
  • 240 g meierismør
  • 60 g bakekakao
  • 400 g hvetemel
  • 550 g kulturmelk (ikke skummet)
  • 1 ½ ts natron
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 5 g salt
  • 10 g vaniljepulver

Bringebærmousse

  • 250 gram bringebærpuré
  • 80 gram vann
  • 100 gram eggehvite
  • 190 gram sukker
  • 4 gelatinplater
  • 150 gram kremfløte

Sjokoladekrem

  • 600 g sjokolade 65%
  • 700 g usaltet smør
  • 50 g bakekakao
  • 200 g eggeplomme
  • 200 g vann
  • 300 g sukker

Kakebunn

Sjokoladekake med bringebærmousse

Sett stekeovnen på 180 °C
Pisk
 romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis.
Smelt   smøret, og vend dette forsiktig inn.
Vend   vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk.
Bland   alt sammen til en jevn røre
Fordel   røren i en langpanne
Stek   i ca. 30 minutter.

Bringebærmousse

Vi trenger 250 gram bringebærpuré.

Tin   550 g frosne bringebær
Kjør   bærene i en food-prosessor
Ha   blandingen i en sil/sikt og klem ut det fuktige slik at steinene blir igjen i sikten
Legg   gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter
Kok   opp ¹⁄3 av bringebærpuréen
Skvis   ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme puréen
Bland   med resten av bringebærpuréen.
Sett   i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom.

Kok   opp 190 g sukker og vann til 121 °C – ikke 124 °C, men nøyaktig 121 °C.
Pisk   eggehvitene til stiv marengs mens sukkerlaken koker
Hell   sukkerlaken i marengsen i en tynn stråle under sakte fart på mikseren
La   marengsen piske på full fart til den er ka
Mål   opp 120 g marengs
Hell   bringebærpuréen i den oppmålte marengsen, og la dette blande seg ordentlig
Pisk   fløten lett, og vend den inn i margensen i flere omganger
Sett   i kjøleskapet og la moussen bli stiv

Sjokoladekrem

Sjokoladekake med bringebærmousse

Smelt   sjokolade i vannbad, og la avkjøle seg til ca. 25-30 °C
Pisk   sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade
Pisk   eggeplommene til eggedosis
Kok   sukker og vann til 117 °C
Hell   sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen.
Pisk   til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 °C
Tilsett   smør og sjokoladeblandingen
Pisk   til alt er godt blandet, og man har en myk, glatt og blank krem

Montering

Sjokoladekake med bringebærmousse

Skjær   kakebunnen opp i tre like store deler. Vi benyttet en kvadratisk form på 19 x 19 cm for montering.
Ha   den ene kakebunnen på et kakefat.
Fordel   bringebærmoussen utover
Legg   på neste bunn
Legg   på et lag med bringebærmousse
Avslutt   med det siste laget med sjokoladebunn
La   kaken stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter.
Ha   sjokoladekremen i en sprøytepose med en Wilton 1M tip. Sprøyt ut små roser på toppen av kaken. Begynn ytterst og jobb deg innover så du får fine kanter og linjer.

Sjokoladekake med bringebærmousse

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: