chezENGH | Granola med nøtter
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6394
post-template-default,single,single-post,postid-6394,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Granola med nøtter

Granola med nøtter

Granola er frokostblanding eller snacks som tradisjonelt lages av havregryn, nøtter og honning som stekes i ovnen til de knaser godt mellom tennene. Under stekeprosessen skal man røre litt rundt i blandingen, slik at den forblir løs og luftig. Tørket frukt som rosiner, dadler, banan og tranebær gir en ekstra piff på frokostblandingen. En variasjon er også å tilsette biter av mørk sjokolade.

Ingredienser

  • 250 g havregryn
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g mandler
  • 50 g valnøtter
  • 50 g hasselnøtter
  • 25 g brunt sukker
  • 2 klyper maldonsalt
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 100 g tørkede tranebær

Steg for steg

Hakk mandler, valnøtter og hasselnøtter grovt
Rør sammen alt det tørre unntatt sukker og tranebær
Bland sammen eplejuice, honning og sukker
Hell honningblandingen over det tørre
Tilsett tranebærene
Rør godt sammen til en jevn masse
Hell blandingen utover en stekeplate med bakepapir
Stek granolaen midt i ovnen i 50-60 minutter
Rør rundt i blandingen hvert 10. minutt slik at den forblir løs og luftig
Stek til granolaen får en gyllen farge
Avkjøl
Oppbevar i luft tett boks

Nyt frokostblandingen sammen med gresk yoghurt og det du måtte ønske av tørket frukt eller bær. Vi har kommet med noen eksempler under, men det er bare å la fantasien løpe. Lykke til!

  • Tørkede bananer
  • Kokosnøtt-flak
  • Friske blåbær
  • Friske jordbær
  • Friske bringebær
  • Friske bjørnebær
  • Tørkede dadler i biter
  • Tørket aprikos

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: