chezENGH | Appelsinmarmelade
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6456
post-template-default,single,single-post,postid-6456,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade vekker minner fra barndommen i Frankrike. Bitter appelsinmarmelade på ferske baguetter sammen med en kopp nytraktet te eller en espresso er en nytelse for ganen og vi synes det passer perfekt både til frokost og kveldsmat. Og når det nå bugner av appelsiner så var det på tide at chezEngh prøvde å lage hjemmelaget appelsinmarmelade. 

Ingredienser

  • 1,2 kg appelsiner
  • 1 sitron
  • 5 dl vann
  • 1 vaniljestang
  •  350 g sukker

Appelsinmarmelade

Steg for steg

Børst og vask appelsiner og sitroner godt
Skjær fruktene i tynne skiver
Ha alt i en stor kjele
Klipp appelsinskivene i småbiter
Snitt vaniljestangen, og skrap ut frøene
Ha vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen sammen med fruktene
Tilsett vann og sukker
La alt koke under lokk i 1 time
Legg syltetøyglassene i en kjele med kokende vann
Hell marmeladen over på rengjorte glass med lokk mens både glass og marmelade er varmt
Avkjøl marmeladen i glassene med åpen lokk
Oppbevares mørkt og kjølig, inntil 14 dager i kjøleskapet

Appelsinmarmelade

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: