chezENGH | Smash kake
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6602
post-template-default,single,single-post,postid-6602,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
Smash-kake

Smash kake

Sjokolade kake kan aldri bli feil synes chezEngh. Og er sjokoladekaken kombinert med en av barnas favoritt godteri, vel da faller kaken i smak hos både store og små. Vi har i denne kaken brukt 70% sjokolade, noe som gjør kaken mektig, men sammen med Smash så kommer det frem en saltsmak som gir kaken det lille ekstra.

Ingredienser til kaken

  • 2 ss espresso
  • 120 g sjokolade 70%
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 3 stk eggeplommer
  • 3 stk eggehviter
  • 1 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 50 g malte mandler
  • 2 dråper mandelekstrakt
  • 50 g mel

Ingredienser til glasuren

  • 100 g sjokolade
  • 5 ss smør
  •  1 pose Smash

 

Steg for steg

Sett på ovnen på 175º grader
Smør inn kakeformen
Smelt sjokolade og kaffe i vannbad
Pisk smør og sukker til det blir luftig
Bland eggeplommene godt sammen
Tilsett eggeplommene sammen med smøret
Bland dette gost sammen
Pisk eggehviter stivt sammen med sukkeret
Bland smeltet sjokolade sammen med mandler og pisket sukkersmør og mandelekstrakt
Vend inn ½ eggehvitene
Sikt inn hvetemelet
Vend inn resten av eggehviten og sikt samtidig inn melet
Stek på midterste rille i 25 minutter
Avkjøl kaken på rist

Sjokoladeglasur

Smelt sjokoladen i vannbad
Tilsett smøret
Rør godt rundt
Fyll en stor bolle med kaldt vann og is
Sett sjokolade-smør bollen i vannbollen og rør til konsistensen blir smørbar
Smør sjokoladeglasuren utover kaken
Strø godt med Smash over hele kaken
Settes i kjøleskap til servering

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: