Tiramisu - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6609
post-template-default,single,single-post,postid-6609,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu er en av de mest klassiske av klassikerne i italiensk bakverk. Tiramisu betyr «trekk meg opp» og navnet stemmer godt siden en av hovedingrediensene er kaffe som er trukket opp i fingerkjeks. Selvom Tiramis er en klassiker er ikke denne kaffebaserte kremkaken så gammel som man kanskje vil tro. Det er få spor av den i kokebøkene lenger tilbake enn 1985. Likevel har den ikke uventet rukket å bli svært populær. Enklere kake å lage skal du lete lenge etter. Kan med fordel lages dagen i forveien.

Ingredienser

  • 24 fingerkjeks (Savoiard-kjeks)
  • 3 ss Disaronno, Italiensk likør
  • 5 dl espressokaffe

Disaronno Fingerkjeks

  • 300 g mascarpone
  • 300 ml kremfløte
  • 2 eggeplommer
  • 60 g sukker
  • Frø fra 1 vaniljestang

Steg for steg

Bland kaffe og likør
Ha mascarponeosten i en romslig bolle
Hell over fløten og eggeplommene
Tilsett sukker og vanilje
Pisk sammen til en myk, men fast krem

Tiramisu

Gjør klar en form til å montere kaken i sammen med en form å dyppe fingerkjeksen i

Tiramisu
Dypp en og en fingerkjeks på begge sider i kaffeblandingen
Legg kjeksen i bunnen av formen
Fyll på med kjeks til hele bunnen er dekket.
Fordel kremen utover
Dryss kakao på toppen
Sett til avkjøling

Ta kaken ut for temperering 15-20 minutter før servering.

Tiramisu

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: