chezENGH | chezENGH´s chilliolje
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
16191
post-template-default,single,single-post,postid-16191,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
chezENGHs chilliolje

chezENGH´s chilliolje

chezENGH´s chilliolje med vårløk er en sterk olje med en markant rød farge. Chiliolje er obligatorisk på vårt kjøkken, og burde inngått i standardsortimentet på alle kjøkken. chezENGH´s chilliolje med vårløk setter en spiss på alt fra italienske retter som pasta, pizza og til ulike salater – og holder seg lenge.

Ingredienser

  • 1,6 dl tørkede chilliflak
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 vårløk
  • 2 ss finraspet ingefær
  • 6 dl peanøtt eller maisolje
  • 0,8 dl sesamolje
chezENGHs chilliolje

Steg for steg

Skrell hvitløksfeddene
Press de gjennom en hvitløkspresse eller skjær i fine biter
Skjær vårløken i tynne ringer
Finn fram et termometer og plasser det i en kjele
Ha chilliflak, hvitløk, vårløk, ingefær og oljene i kjelen
Varm blandingen på svak varme til det bobler (110-120 °C)
Rør om nå og da
La småkoke i 15 minutter, og aldri over 120°C
Avkjøl i kjelen

Hell olje og frø over i et lufttett glass eller flaske
Lagres i romtemperatur

Chilliolje
Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: