Pølsehorn - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1385
post-template-default,single,single-post,postid-1385,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17065

Pølsehorn

Minnene om min mammas pølsehorn og gleden som var i huset hver gang hun lagde det har gjort at jeg har tatt opp igjen denne matretten. At alle barn liker det gjør jo helt klart retten til en favoritt det være seg til barnebursdag eller til nistemat. I morgen skal vi på tur og hva passer bedre enn pølsehorn?

Til 16 små pølsehorn trenger du:

  • 500 g hvetemel
  • 75 g margarin
  • 50 g gjær
  • 1/2 ts hornsalt
  • 1/2 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 4 dl melk
  • 1 pk pølser
  • Egg til pensling
  • Maldon havsalt

[hr]wpid-DSC_9900.jpg

Sett stekeovnen på 200 grader
Smelt smøret, ha i melken, varm opp til 37 grader,
Hell dette over i en bolle og tilsett gjæren.
Ha i salt, sukker, hornsalt og egg, rør godt.
Ha i mel til slutt, elt deigen smidig og fin.
Hev deigen i 30 min.
Del deigen i to og kjevl ut til to rundinger (pizza),
Del pølsene i to og legg dem rundt langs kanten,
Bruk. et pizzahjul til å skjære opp trekanter,
rull sammen alle til horn. Rull mot den spisse siden.
Legg hornene på et stekebrett og etterhev i 30 min.
Pensle dem med egg og stek dem på 200 grader (varmluft) i 8-10 min.
Avkjøl. litt på en rist.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: