Nøttebrød - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2294
post-template-default,single,single-post,postid-2294,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Nøttebrød

Nøttebrød

Hva er vel bedre enn duften av hjemmelagde brød? Nøttebrød passer perfekt til måltider som suppe, salat eller gryterett. Nøttene i brødet gir en spennende smak og litt mer å tygge på.

Til 2 brød trenger du:

  • 7 dl skummet melk
  • 50 g gjær
  • 2 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hvetekim
  • 300 g sammalt rug (finmalt)
  • 300 g sammalt hvete (finmalt)
  • 100 g helkorn hvete
  • 150 g hvetemel
  • 50 g hasselnøttkjerner
  • 50 g valnøtter
  • Lunkent vann til pensling
  • En håndfull nøtter til pynt

[hr]

Varm   melken fingervarm til 37 grader
Rør   inn gjæren
Bland   væsken sammen med det tørre
Elt   godt i en kjøkkenmaskin
Tilsett   hakkede nøtter til sist
Dekk   bollen med plast og sett til heving i 45 min

Ta   frem deigen på kjøkkenbenken
Jobb   inn litt ekstra mel om nødvendig
Del   deigen i to like deler
Lag   et rundt brød og evt et flettabrød eller bruk brødformer. Husk da å smøre formen
Dekk   med klede
Sett   ovnen på 200 °C
Etterhev   i 30 minutter

Stek   brøda på nederste rille i ca. 50 minutter
Hvelv   brøda ut og bank på underskorpen for å høre om det er ferdigstekt. Du skal da høre en hul lyd.
Avkjøl   brøda på rist

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: