Sommerens barndomsminner er å sitte i solen med en kopp med litt for mye sukker og dyppe rabarbra. Som voksen har chezENGH tenkt at rabarbra er surt… men ikke gå i samme fellen du også! Rabarbra i kaker er en god kombinasjon og smaker fortreffelig. Rabarbrakake med bringebær kan godt serveres lun med en klatt is til.
Til en rabarbrakake med bringebær på 23 cm i diameter trenger du:
- 200 g rabarbra
- 50 g sukker
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 1 dl melk
- 50 g usaltet smøt
- 150 g bringebær
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- perslesukker
[hr]
Sett ovnen på 175 °C
Vask og skrell rabarbraen
Kutt rabarbraen i biter
Hell 50 g sukker over så rabarbraen mykner
Pisk egg og sukker til eggedosis. Når du trur du er ferdig pisker du litt til. Dette gjør at kaken blir luftig og fin
Smelt smøret
Hell smøret forsiktig i eggedosisen mens du lar kjøkkenmaskinen gå på sakte fart
Tilsett melk
Sikt mel og bakepulver i røren
Skjær inn melet uten for store bevegelser
Hell røren over i en springform
Legg rabarbra og bringebær på toppen
Dryss perlesukker over kaken
Stek midt i ovnen i 40 minutter
Avkjøles på rist
Serveres lunken med en klatt is til
Gi kaken et melisdryss rett før servering
Bon appétit
Ingen kommentarer