Spaghetti carbonara - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2736
post-template-default,single,single-post,postid-2736,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara er en av klassikerne fra Italia, og chezENGH elsker den. Spaghetti carbonara tar ikke lenger tid å lage enn du bruker på å koke pastaen, og egner seg derfor ypperlig til travle ettermiddager. Navnet carbonara stammer trolig fra carbon, altså svidd trevirke, trolig fordi spaghetti carbonara tradisjonelt skal serveres med nykvernet pepper.

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 75 g revet parmesan og litt ekstra til servering
  • 2 ss olivenolje
  • 30 g smør
  • 2 hvitløksfedd
  • 200 g pancetta eller bacon i små strimler
  • 250 g grønne erter
  • Nykvernet pepper

[hr]

Spaghetti carbonara

Kok  pastaen al dente i en stor kjele lettsaltet vann
Rør  sammen egg, eggeplommer og parmesan i en bolle
Krydre  lett med salt og pepper
Varm  olje og smør i en dyp stekepanne eller gryte
Knus  hvitløksfeddene lett med baksiden av en kniv og ha i pannen
Tilsett  pancettaen
Stek  over middels varme til kjøttet er sprøtt
Kast  hvitløksfeddene når de blir gylne
La  spaghettien renne av, og ha den i gryta.
Trekk  gryten av varmen og rør inn eggeblandingen
Tilsett  ertene og vend alt godt sammen
Server  varm med parmesan og nykvernet pepper og salt

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: