Med barn i huset er det ikke fritt for at det blir behov for å lage en kjapp kake iblant. Kakelotterier og ulike avslutninger på skole og fritidsaktiviteter gir en ekstra utfordring i hverdagen. chezENGH har funnet noe annet enn det vanlige og tradisjonelle, nemlig kokoskake. Kokoskake er rask å lage og faller i smak hos både barn og voksne. Kakebunnen kan lages kvelden før og pyntes rett før festen starter. Bringebær som pynt og tilbehør gir kokoskaken et frisk preg. Alternativt kan du dele kaken i to og ha bringebærslytetøy mellom lagene.
Kaken
- 175 g mykt smør
- 175 g sukker
- 3 egg
- 175 g hvetemel
- 1 ½ ts bakepulver
- 50 g kokos
- 4 ss kokosmelk
Valgfri smørkrem og pynt
- 280 g melis
- 100 g mykt smør
- 3 ss kokosmelk
- bringebær til pynt
[hr]
Forvarm ovnen til 180 °C
Pisk smør og sukker hvitt
Klargjør en springform (20 cm) med bakepapir. Ha smør langs kantene
Ha i eggene i sukkersmøret. Ett om gangen
Vend inn mel og bakepulver.
Bland forsiktig inn kokosen og kokosmelken.
Fordel deigen i formen og glatt til overfalten
Stek i 30 minutter til gyldenbrun og fast
Åpne springformen og la kakene avkjøle i 5 minutter
Avkjøl på rist
Alternativt kan denne kaken pyntes med en smørkrem
Valgfri smørkrem
Pisk sammen smør, melis og kokosmelk.
Fordel syltetøyet på kaken, og hell over halvparten av smørkremen.
Legg den andre kakedelen oppå.
Fordel resten av kremen på toppen av kaken.
Pingback:Noe godt til helgen fra chezENGH
Publisert, den 13:00h, 20 juni[…] Noe godt til helgen denne uka kommer fra chezENGH. Oppskriften kan leses i sin helhet her. […]