Når det er helg og tid for lange og koselige frokoster passer det perfekt med nybakte grove tebriks. Det er herlig med lange helgefrokoster hvor man har tid til å prate sammen og nyte maten. ChezENGH elsker lørdags- og søndagsfrokosten med godt brød, deilig pålegg og en god kaffe eller te. Denne helgen blir det grove tebriks på frokostbordet.
Ingredienser
- 25 g gjær
- 200 g havregryn
- 400 g sammalt hvete
- 400 g hvetemel
- ½ ts salt
- 1 ts sukker
- 3-4 ss usaltet smør
- 1 egg
- 6 dl melk
[hr]
Bland alt det tørre og ha i egget og fingervarm melk.
Elt i kjøkkenmaskin eller for hånd til du har en glatt deig, 7-10 min i maskin på sakte fart
Dekk med plast og la heve i 1-2 timer
Sett stekeovnen på 225 °C
Del deigen i to emner og bruk godt med mel ved utbaking
Kjevle ut et 30×80 rektangel
Smør halvparten av smøret utover deigen og brett den i to, kjevle litt utover slik at den blir 20×80 cm
Smør deigen en gang til med resten av smøret og brett først den ene kanten inn mot midten, og deretter den andre på toppen, slik at det ligger i tre lag
Del opp i 4 cm lange stykker og legg de på bakepapir
Pensle med sammenpisket egg og strø valmuefrø over
Stek i 10-12 min til de er gyldne
Avkjøl på rist
May Liss
Publisert, den 21:29h, 24 novemberOppskriften er dessverre mangelfull; Hva er hevemiddelet? Og hva og hvor mye skal man smøre med?
Pål
Publisert, den 11:57h, 25 novemberTakk for at du hjelper oss å bli bedre.
Vi har nå oppdatert oppskriften med 25 g gjær og 3-4 ss usaltet smør.
Lykke til med bakingen!