Grove tebriks - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3016
post-template-default,single,single-post,postid-3016,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Grove tebriks

Grove tebriks

Når det er helg og tid for lange og koselige frokoster passer det perfekt med nybakte grove tebriks. Det er herlig med lange helgefrokoster hvor man har tid til å prate sammen og nyte maten. ChezENGH elsker lørdags- og søndagsfrokosten med godt brød, deilig pålegg og en god kaffe eller te. Denne helgen blir det grove tebriks på frokostbordet. 

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 200 g havregryn
  • 400 g sammalt hvete
  • 400 g hvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 ts sukker
  • 3-4 ss usaltet smør
  • 1 egg
  • 6 dl melk

[hr]

Grove tebriks

Bland  alt det tørre og ha i egget og fingervarm melk.
Elt  i kjøkkenmaskin eller for hånd til du har en glatt deig, 7-10 min i maskin på sakte fart
Dekk  med plast og la heve i 1-2 timer
Sett  stekeovnen på 225 °C

Del  deigen i to emner og bruk godt med mel ved utbaking
Kjevle  ut et 30×80 rektangel
Smør  halvparten av smøret utover deigen og brett den i to, kjevle litt utover slik at den blir 20×80 cm
Smør  deigen en gang til med resten av smøret og brett først den ene kanten inn mot midten, og deretter den andre på toppen, slik at det ligger i tre lag
Del  opp i 4 cm lange stykker og legg de på bakepapir
Pensle  med sammenpisket egg og strø valmuefrø over
Stek  i 10-12 min til de er gyldne
Avkjøl  på rist

2 Kommentarer
  • May Liss
    Publisert, den 21:29h, 24 november Svar

    Oppskriften er dessverre mangelfull; Hva er hevemiddelet? Og hva og hvor mye skal man smøre med?

    • Pål
      Publisert, den 11:57h, 25 november Svar

      Takk for at du hjelper oss å bli bedre.
      Vi har nå oppdatert oppskriften med 25 g gjær og 3-4 ss usaltet smør.
      Lykke til med bakingen!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: