Reste-risotto - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3845
post-template-default,single,single-post,postid-3845,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Resterisotto

Reste-risotto

Resterisotto er helt perfekt variasjon i grillsesongen. Det er jo ikke til å stikke under en stol at det bvlir mye grilling i sommermånedene. Her hos oss blir det rett som det er litt rester også, og i sommer har vi endelig fått bukt med restene. Vi har brukt de i omeletter, pytt-i-panner og nå også i risottomiddagen.
Ideen er like enkel som den er god. Skjær restene av pølser, flintstek, sommerkoteletter og annet kjøtt du har til overs opp i passe terningbiter, og bland de inn i risottoen etter at den er ferdig kokt. Sammen med en herlig grønn salat med tomater og balsamico blir dette er herlig sommerrett som gjør bruk av restene.

Ingredienser

 • 1 liten løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 500 g risottoris
 • 1 l grønnsaksbuljong
 • kjøttrester fra grillen
 • vårløk
 • crispisalat
 • 12 cherrytomater

Pølserisotto

Kok  opp vannet, og ha i buljongterningene
Finhakk  løken
Skjær  kjøttbitene i terninger
Skjær  vårløken i terninger
Varm  opp en stor kjele med halvparten rapsolje og margarin
Knus  hvitløken og surr den i oljen – pass på at den ikke blir brent – skru ned på varmen
Tilsett  løken og la det surre i noen minutter til løken blir blank og myk – må ikke bli brent!
Tilsett  risen og rør om
Spe  med buljong under hele kokeprosessen, en og en øse av gangen. La buljongen koke inn før du tilfører en ny øse. Risottoen skal være «al dente», det vil si at den skal gi litt motstand når du setter tenne i den. Det skal ikke være risgrøt.
Fres
 kjøttbitene i litt olje slik at smakene får utfoldet seg
Bland  kjøttet og vårløken  inn i den ferdige risottoen
Pynt  med tomater og salat
Topp  det hele med en kremet balsamico rett før servering

 

Pølserisotto   Resterisotto

1 Kommentar
 • Pingback:Ukens matblogger: chezENGH.no
  Publisert, den 20:29h, 19 januar Svar

  […] er noe helt annet enn det vi tilbereder for å kose oss ekstra. I hverdagen kan vi slå sammen en resterisotto, eller kylling med couscous i tapenade. Gjærbakst er også veldig populært her i huset. […]

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: