Sushi-burger - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4611
post-template-default,single,single-post,postid-4611,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Sushiburger

Sushi-burger

Sushiburgeren består av en sprø, gyllen sushiris-«bunn» smaksatt med sødme fra mirin, fersk tunfisk- og wasabi. Sammen med et lag med vineddiksmarinert agurk og reddik blir disse sliderne en skikkelig munnvanner. På toppen har vi dusjet over en salt soya-appelsinglasur og rikelig med frisk sitrus yuzu-majones. I denne retten har ve benyttet fersk, rå tunfisk, men du kan godt kjøpe ferske lakseskiver og bruke det i stedet.

Ingredienser

Risbrødet

  • 250 g sushi-ris
  • 1 ss perlesukker
  • 1 ss risvinseddik
  • 1 ss mirin – alt. risvin
  • 1 ts salt
  • 2 l olje til fritering

Burger

  • 400 g ferskt tunfiskkjøtt – alt
  • 2 vårløk
  • 1 ts wasabipasta
  • 1 ts majones

Soyasirup

  • 100 ml soyasaus
  • 1 appelsin
  • 2 ss might, brunt sukker

Syltegrønnsaker

  • 1 agurk
  • 1 håndfull redikker
  • 1 ss salt
  • 120 ml risvinseddik
  • 3 ss sukker
  • 4 ss vann

Yuzu-majones

  • 1 ss yuzu juice alt. ½ ss sitronsaft og ½ ss appelsinsaft
  • 2 ss majones
  • 1 ark nori
  • 1 handfull sorte sesamfrø
  • 1 porsjon tempura søtpotet alt. 175 g tempuramel

[hr]

wpid-Sushiburger-2.jpg

Kok risen

Vask  risen under kaldt rennende vann og bytt vannet flere ganger frem til vannet renner klart
Hell  ut risen i en kjele med lokk
Tilsett  3,5 dl kaldt vann. Kok med lokket på
Skru  varmen ned så lavt som mulig og la småkoke i 10 minutter
Ta  kjelen av varmen og la stå i 15 minutter. Ikke fjern lokket siden dampen i seg selv er med å koke ferdig risen
Rist  litt i kjelen nå og da

Smaksett risen

Bland  sammen eddik og miri
Løs opp  salt og sukker i eddik-blandingen
Rør blandingen inn i risen etter at risen har hvilt i 15 minutter
Flytt  den kokte risen over i en bolle og avkjøl
Hell  oljen i en kjele, og forvarm til 200 °C

Sylte grønnsakene

Skjær  agurken i lange, tynne strimler med en osthøvel
Kutt  reddiken i tynne, runde skiver
Strø  salt på grønnsakene og la stå i 30 minutter
Ha  risvinseddik, sukker og vann i en kjele og gi det et oppkok
Hell  den kokende eddikblandingen over de saltede grønnsakene
Avkjøl  i kjøleskap

Lage soyasirupen

Hell  soyasausen, appelsinjuice og brunt sukker i en liten kjele
Kok  opp på sterk varme mens du rører ofte.
Reduser  væskenivået til sirupkonsistens

Forbered fisken

Skjær  opp fiskskivene i veldig små terninger med en svært skarp kniv
Vask  og skjær vårløken i skiver.
Ha  vårløken sammen med fisken i en bolle
Bland  sammen majones og wasabi.
Tilsett  fiskeblandingen som bindemiddel sammen med litt salt
Press  fiskefarsen sammen til 6 burgere i samme størrelse som risburgerne
Sett  i kjøleskapet

Frittere ris-brødene

Form  den avkjølte risen til 12 ris-pucker ca. 10 cm i diameter og 2 cm tykke. Påse at de er kompakte. Bruke fuktige hender til å gjøre dette
Senk  rispuckene i varm olje å stek de i 2 minutter eller til de er gylne og sprø på utsiden
Ta  de ut av oljen med en hullsleiv, og legg de på kjøkkenpapir til avrenning

Lage yuzu-majones

Visp  majonesen sammen med yuzu-juicen
Finhakk  nori-bladene og bland sammen
Ha  i en japansk skje ved siden av under servering

wpid-Sushiburger-4.jpg wpid-Sushiburger-3.jpg

Monter og server

Legg  6 risbrød utover arbeidsflaten
Legg  en fersk, rå tunfiskburger på toppen av hvert brød
Anrett  noen agurkskiver og reddik på toppen av hver burger for tekstur, farge og sprøhet
Hell  over litt soyasirup
Legg  den andre risbunnen på toppen og server straks
Garner  med svarte sesamfrø og valgfrie søtpotet frites

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: