Sarah Bernhard - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4771
post-template-default,single,single-post,postid-4771,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Sarah Bernhard

Sarah Bernhard

Sarah Bernhard er faktisk ganske enkelt å lage selv. Små bunner av kransekakemasse sprøytes med sjokoladekrem, og til slutt dyppes kakene i smeltet sjokolade. Denne lekre konfektkaken er oppkalt etter Sarah Bernhardt som var en fransk skuespillerinne, ofte omtalt som «historiens mest berømte skuespillerinne». Bernhardt ble berømt på Europas teaterscener i 1870-årene, og var sterkt etterspurt både i Europa og i USA.

Ingredienser

Mandelmakroner

  • 250 g mandler
  • 3 dl melis
  • 2 eggehviter

Sjokoladekrem

  • 150 g smør
  • 1,5 dl melis
  • 2 ts kakao
  • 2 ss vann

Sjokoladeglasur

  • 200 g kokesjokolade
  • 3 ss delfiafett

[hr]

wpid-Sarah-Bernhard-4.jpg

Sett  stekeovnen på 200°C
La  smøret bli romtemperert
Mal  
mandlene i kvern eller i food processor
Bland  mandlene med melisen
Rør  inn eggehvitene med en skje slik at du får en jevn mandeldeig
Fordel  deigen i 36 jevnt store topper på bakepapirdekkede stekeplater
Stek  mandelmakronene midt i ovnen i ca 10 min. Avkjøl

Sjokoladekrem

Pisk  romtemperert smør og melis til smørkrem
Pisk  inn eggeplommer, kakao og vann
Avkjøl  kremen litt, slik at den får fin smørekonsistens
Bruk  kakesprøyte og sprøyt sjokoladekremen på mandelmakronene slik at de får høy, rund fasong
Sett  kakene på et brett og legg i fryseren til sjokoladekremen på kakene har stivnet
Smelt  kokesjokolade og delfiafett i en metallbolle over vannbad
Rør  glasuren jevn

wpid-Sarah-Bernhard-6.jpg   wpid-Sarah-Bernhard-5.jpg

Dypp  de frosne kakene raskt i den smeltede sjokoladen slik at det legger seg et glasurlag utenpå sjokoladekremen
Sett  kakene tilbake på brettet og ha dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet

wpid-Sarah-Bernhard-3.jpg

Oppbevar  kakene i kjøleskapet eller dypfryses

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: