Tidsklemma gjør at vi ofte tyr til ferdigmat eller frossenmat. Pizza er en av de mest populære middagsrettene i norske hjem. Men hvorfor lager vi ikke pizzaen selv? Mange tror at det tar lang tid. Denne pizzaen lager du på 10 minutter, og hver enkelt pizza tar ikke lenger enn 5 minutter å lage – fullt ferdig med bunn, saus og din favorittgarnityr – rykende fersk!
Forslag til garnityr kan være rester av pølser, skinke, paprika, løk og oliven.
Ingredienser
4 porsjonspizzaer
Saus
- 1 boks knuste hakkede tomater
- 1 ts sukker
- 1 liten bit rød chili
- 1 fedd hvitløk
- ½ ts salt
- 2 ss olivenolje
- event. friske urter som timian og oregano.
Bunn
- 400 g mel (gjerne sammalt)
- 200 g vann
- 4 ts olivenolje
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
Garnityr
Til hver pizza beregner du 80 gram ost revet. Forslag til garnityr kan være rester av pølser, skinke, paprika, løk og oliven.
[hr]
Slik gjør du
Sett ovnen på full styrke med grillelement eller overvarme
Plasser stekepannen i ovnen. Bruk en type stekepanne som tåler varmen i stekeovnen
Kjør de hakkede tomatene sammen med resten av sausingrediensene i en mikser
Bland sammen ingredienser for deigen og form den til fire små boller
Strø et lag med mel på kjøkkenbenken
Legg deigen på benken og trykk den ut med håndbakken fra midten og ut til den har form som en pizza
Smør på et tynt lag med tomatsaus
Dryss på ost, og deretter ønsket garnityr
Legg pizzaen oppi den varme stekepannen og sett i midten av ovnen
Stek i 3-4 minutter til skorpen blir gyllen og osten bobler
Server!
Ingen kommentarer