Bløtkake har lange tradisjoner i Norge. Vanligvis forbinder vi bløtkake med fest, og den skal ha rikelig med krem. Marsipankake blir også ofte kalt bløtkake, så kjært barn har mange navn. chezENGH tenker at dette er tradisjoner det går an å utfordre.
Kakebunn
- 8 egg
- 240 g sukker
- 240 g hvetemel
- ½ ts bakepulver
- Zest fra 4 sitroner
- Sitronsaft (til dynking)
Sett stekeovnen på 200 ºC
Visp egg og sukker til eggedosis
Sikt inn hvetemel og bakepulver
Skjær melet inn i eggedosisen med en slikkepott
Dekk et stekebrett med bakepapir og bre halvparten av deigen ut i et rektangel på 30 x 40 cm
Gjenta på stekebrett nummer to
Stek på midterste rille i 8-10 min, til den så vidt har stivnet
Hvelv den stekte kaken over på et bakepapir
Legg et kaldt stekebrett over, slik at kaken blir avkjølt, pass på at den holder seg myk
Crème Pâtissière (konditorkrem)
- 4 dl melk
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 60 g maisenna
- 4 eggeplommer
Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene
Legg vaniljefrøene i kjelen sammen med selve vaniljestangen
Gi melken et oppkok
Pisk sammen eggeplommer og sukker
Tilsett maisenna og bland
Ta ut vaniljestangen fra melken
Hell melken over eggeblandingen og bland godt
Hell blandingen tilbake i kjelen
Kok i 2 minutter mens du rører godt hele tiden. Kok og rør til kremen er glatt og smidig.
Avkjøl kremen
Krem
- 4 dl fløte
- 2 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
Pisk fløten sammen med sukker og vaniljesukker til en myk og smidig krem
Pynt
- 150 g rips
- 400 g bringebær
- Melis til dryss
Montering
I bildet over laget vi to kaker i den samme formen ved at vi satt inn en vegg midt i formen for å lage to rektangulære former.
Beskjær hver av de to bunnene slik at du får to deler på 25 x 25 cm kvadratisk kakebunn
Sett monteringsformen på det underlaget du skal benytte som kakefat
Legg den ene bunnen inni monteringsformen (25 x 25 cm)
Legg en stripe med rips langs hele ytterkanten av formen
Smør ut et lag med pisket krem (ca ½ cm tykt)
Legg de to kakebunn bitene inntil hverandre oppå kremen
Smør konditorkremen utover (ca ½ cm tykt)
Legg på det siste laget med kakebunn
Avslutt med vaniljekrem
Pynt med friske bringebær. Start ytterst så du får en jevn, rett kant med like høye og store bær.
Dryss melis på toppen av bærene
Behold kaken i formen
Sett i kjøleskap i minst 4 timer slik at kremen får satt seg
Fjern monterings
Ingen kommentarer