Stekt makrell - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
298
post-template-default,single,single-post,postid-298,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Stekt makrell

Stekt makrell

Stekt makrell hører varme sommerdager til. Jeg husker da jeg var 5 år og bestefar og jeg tok robåten ut for å trekke makrell en varm sommerdag på hytta.
Makrellen er villere på kroken enn annen fisk, og de har liksom ikke tenkt å gi tapt for krok og snøre. Etter en vill kamp under klukkende bordganger kommer endelig fangsten til overflaten, og bestefar tar makrellen av kroken, kakker fiskehodet mot båtripa, og legger den ferske markellen i bøtta midt i båten.

På land ventet bestemor med brunet meierismør i den varm jernpanna. Etter at bestefar og jeg hadde renset fisken ved brygga kom vi opp til bestemor som tilbredte noe av det deiligste en sommerdag kan by på; stekt makrell.

Du serverer de stekte filletene med ny-potet, agurksalat og en klatt rømme.

Fersk makrell

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: