Fletteloff er ikke vanskelig å lage og smaker mye bedre enn loff kjøpt i butikken. I tillegg er brødet så lekkert å se på at man får vann i munnen bare av å se på det. Brødet ser fantastisk ut til et festmåltid, koldtbord eller til frokost med smør og marmelade. Oppskriften er en suksess hos oss og stammer fra tiden fruen i huset hadde skulekjøkken. Fletteloffen lages alltid med minst dobbel porsjon når det først bakes, fordi chezENGH syns det er godt å kunne trylle opp et deilig brød fra fryseren.
![Fletteloff Fletteloff](https://i0.wp.com/chezengh.no/wp-content/uploads/2017/02/fletteloff_050217-1-1-250x250.jpg)
Rull tre like tykke, og lange remser av deigen.
![Fletteloff Fletteloff](https://i0.wp.com/chezengh.no/wp-content/uploads/2017/02/fletteloff_050217-1-250x250.jpg)
Start og slutt flettingen med endene under loffen.
![Fletteloff Fletteloff](https://i0.wp.com/chezengh.no/wp-content/uploads/2017/02/fletteloff_050217-2-250x250.jpg)
Form pene, symmetriske loffer
![Fletteloff Fletteloff](https://i0.wp.com/chezengh.no/wp-content/uploads/2017/02/fletteloff_050217-5-250x250.jpg)
Pensle med egg, og strø på valmuefrø.
INGREDIENSER
- 1 ss meltet margarin
- 2 dl skummet melk
- 25 g gjær
- ¼ ts salt
- 5 dl hvetemel
- 1 egg til pensling
- valmuefrø
STEG FOR STEG
Sett sekeovnen på 200 °C
La deigen heve i bollen til dobbel størrelse
Kna deigen godt, og del den i 3
Trill hvert emne ut i tre like lange remser
Flett remsene sammen
Legg loffen på stekebrett
Pensle med egg
Strø med valmuefrø
Stek på varmluft i 15 minutter til gyllen
Avkjøl på rist
![Fletteloff](https://i0.wp.com/chezengh.no/wp-content/uploads/2017/02/fletteloff_050217-7.jpg?fit=800%2C450&ssl=1)
![Fletteloff](https://i0.wp.com/chezengh.no/wp-content/uploads/2017/02/fletteloff_050217-9.jpg?fit=800%2C450&ssl=1)
Ingen kommentarer