Purreløkdampet laks - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
438
post-template-default,single,single-post,postid-438,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

wpid-20130327-IMG_1120.jpg

Ingredienser:

  • 500 g laksefilet
  • 1 stk purreløk
  • 2 stk gulrot
  • 800 g poteter
  • 1,5 dl lettmelk
  • 3 ss smør
  • 2 dl grønnsaksbuljong

Slik gjør du:

Skrell og kok   potetene godt møre i vann.
Skjær   gulrøtter og purre i skiver.
Smelt   1/3 av smøret i pannen.
Krydre   laksefiletene med salt og pepper
Stek   til de er gylne på den ene siden.
Snu   laksen, tilsett purre, gulrot og buljong.
Sett   på lokk og la det hele surre i ca 5 min. på svak varme.
Hell   ut kokevannet når potetene er møre
Kok   opp melk og resten av smøret, hell over potetene og mos til grov stappe.
Smak   til med salt og pepper og evt. muskatnøtt.

wpid-20130327-IMG_1119.jpg

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: