Tenk deg en fredag med en god middag etterfølgt av kaffe og Tiramisu. Tiramisu er en av de mest kjente italienske dessertene. Navnet tiramisu på italiensk betyr «trekk meg opp» en referanse til den oppkvikkende effekten av kaffe som er i kaken og sukker.
Ingredienser
- 200 g steinfrie dadler
- 60 g pistasjnøtter
- 60 g mandler
- litt vann
- 2,5 dl kremfløte
- 125 g mascarpone
- 50 ml Vecchioflorio, Marsala Superiore, Dolce (eller evt Tia Maria)
- Savoiardi kjeks, populært kalt fingerkjeks
- 6 dl espresso
- Mørk sjokolade
- Bringebær
[hr]
Hakk nøtter, dadler og vann i en foodprosessor
Klapp massen sammen til en bunn i en sirkulær form uten bunn
Pisk fløten til krem
Tilsett mascarpone og likør
Rør til det blir en fast krem
Ta halvparten av kremen og smør det over på kakebunnen din
Dypp en og en kjeks i espresso og dekk kremmen med fingerkjeksen
Ta resten av kremmen og dekker over kjeksen
Rasp mørk sjokolade over kremmen
Rett før servering pynter du kaken med bringebær
Da er det bare å glede seg for denne kaken smaker himmelsk sammen med et glass av den likøren som er brukt i kaken og kaffe.
Ingen kommentarer