Scones - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1008
post-template-default,single,single-post,postid-1008,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

wpid-DSC_9796.jpgEndelig søndagsmorgen…!! Hva er vel bedre enn en lat morgen med en god og lang frokost sammen med familien? Og dersom denne forkosten er inkludert ferske scones som i tilleg er grove. Vel, da er sunnhetsfaktoren tatt vare på og dagen kan bare bli bedre. Er det nå du tenker at dette umulig kan være en lat morgen? Scones lages på 1-2-3 og smaker kjempe godt.

Til denne oppskriften som gir 10 scones trenger du

Sett stekeovnen på 200 grader

  • 2,5 dl grovt mel
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ss sukker
  • litt salt
  • 4-5 ss smeltet smør
  • 2 dl melk

wpid-DSC_9799.jpg

 

Bland alt det tørre godt sammen
Tilsett vesken

Om du har kesam, yoghurt eller lignende så smaker det kjempe godt med en spiseskje eller to.

Så kommer det viktige – og det er at deigen ikke skal kjevlas tynn, men være ca 2-3 cm tykk.
Stikk ut scones med et passende stort glass
Stek sconesene 10-12 minutter.

Mens de stekes i ovnen er det bare å sette over te og lete frem favoritt syltetøyet og brunosten.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: