Brun lapskaus - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1054
post-template-default,single,single-post,postid-1054,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Brun lapskaus

Brun lapskaus

For å glede min mann ble det hjemmelaget brun lapskaus slik jeg husker den fra min egen barndom. Og for å glede husets småjenter pyttet jeg pølsebiter i lapskausen.

Til denne retten trenger du god tid og følgende ingredienser:

  • Ca 500 g høyrygg av storfe i terninger
  • 450 g kjøttpølser uten skinn
  • Margarin til steking
  • 1 løk
  • 4 poteter
  • 2-3 gulrøtter
  • 1 kålrot
  • 1 liten purre
  • 4 poteter
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl vann (jeg brukte kjøttkraft)
  • Salt og pepper

Kutt opp alle grønnsakene i terninger. Brun deretter margarinen i en jerngryte. Når margarinen er blitt brun steker du kjøttet sammen med løken. Så tilsetter du hvetemelet og blander det godt. Deretter heller du i vann evt kjøttkraft om du har eller buljong som også gir smak. La det småkoke 1 time.

Ha i grønnsaker, først gulrøtter og kålrot. La dette koke i 15 min. Ha deretter i potetene og pølsebitene.
La dette koke i nye 15 min. Pepre og salte etter ønske. På slutten av koketiden tar du i purren.
Serveres med flattbrød.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: