For å glede min mann ble det hjemmelaget brun lapskaus slik jeg husker den fra min egen barndom. Og for å glede husets småjenter pyttet jeg pølsebiter i lapskausen.
Til denne retten trenger du god tid og følgende ingredienser:
- Ca 500 g høyrygg av storfe i terninger
- 450 g kjøttpølser uten skinn
- Margarin til steking
- 1 løk
- 4 poteter
- 2-3 gulrøtter
- 1 kålrot
- 1 liten purre
- 4 poteter
- 2 ss hvetemel
- 5 dl vann (jeg brukte kjøttkraft)
- Salt og pepper
Kutt opp alle grønnsakene i terninger. Brun deretter margarinen i en jerngryte. Når margarinen er blitt brun steker du kjøttet sammen med løken. Så tilsetter du hvetemelet og blander det godt. Deretter heller du i vann evt kjøttkraft om du har eller buljong som også gir smak. La det småkoke 1 time.
Ha i grønnsaker, først gulrøtter og kålrot. La dette koke i 15 min. Ha deretter i potetene og pølsebitene.
La dette koke i nye 15 min. Pepre og salte etter ønske. På slutten av koketiden tar du i purren.
Serveres med flattbrød.
Ingen kommentarer