Jeg synes det er godt å variere i innholdet av mellommåltidene og knekkebrød er et kjempe fint alternativ som er godt å ha i hus. Og dessutten er det ganske dekorativt å ha knekkebrødene i en tett boks synlig på kjøkkebenken.
Til to stekebrett med ca 40 knekkebrød trenger du:
- 3,5 dl sammalt rug, grov
- 3,5 dl havregryn
- 1,5 dl sesamfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 1 dl linfrø
- 1 dl kruskakli
- 1 dl hakkede valnøtter
- 1-2 ts salt
- 1 ss honning
- 7 dl vann
[hr]
Sett stekeovnen på varmluft, 160 grader.
Bland de tørre ingrendiensene godt sammen i en bakebolle.
Hell vann og honning over «melblandingen»
Rør enda mer. Det skal bli en grøtete deig som du fordeler over 2 stekebrett. Viktig at du fordeler deigen godt og jevnt over på de to brettene.
Stek knekkebrøene (et brett øverst og et nederst) først i 10 minutter.
Ta de ut av ovnen
Del opp i ønsket størrelse med et pizzahjul.
Sett knekkebrødene tilbake i ovnen i nye 30 minutter.
Bytt plass på bretta.
Stek videre i 30 minutter til de er ferdige. Ta disse ut av ovnen. Om noen fortsatt er myke la de stå litt lenger i ovnen.
Brekk knekkebrød fra hverandre
Avkjøl på rist.
Nytes med pålegg etter ønske. Her i huset går det mye i gulost og brunost.
Nyt!
Ingen kommentarer